Sztuka robienia musztardy to stare i tradycyjne rzemiosło, które doskonalimy tutaj w Eystrup od ponad 200 lat. Od momentu powstania w 1809 roku nieustannie rozwijamy i doskonalimy nasze umiejętności kulinarne i pozostajemy wierni naszej tradycji.
Jako jedyna niezależna fabryka musztardy i octu w Dolnej Saksonii nadal produkujemy ocet brandy w formierkach na wiórach bukowych – w naturalnym, biologicznym procesie.
Nasze najlepsze octy, musztardy i oliwy są butelkowane i osobiście sprawdzane, aby spełnić najwyższe wymagania i zaspokoić wyśmienite kulinarne przysmaki. Ponieważ wiemy jedno: jakość wymaga doświadczenia, troski i najlepszych składników.
Odkąd Johann Ludwig Leman przywiózł do nas w 1809 roku tajemnicę produkcji musztardy z Francji, jesteśmy oddani tej tradycji tutaj, w Eystrup. Starannie strzeżone receptury nadal stanowią podstawę naszych doskonale dobranych musztardowych specjałów, które komponujemy z wyselekcjonowanych nasion gorczycy, wyselekcjonowanych przypraw i ziół.